Wijn. 4 letters. Zoveel betekenissen.

Wijn. 4 letters. Zoveel betekenissen.

Wijn. Het zou bijna mijn middlename kunnen zijn.

Ik ben Maurizio. Maurizo Cappiello. En wijn is eigenlijk mijn middlename.

Wijn bestaat uit 4 letters, maar de betekenissen zijn legio. Tuurlijk, wijn staat primair voor dat rode, witte of rosé drankje dat je uitschenkt en opdrinkt. Maar het is geen dorstlesser zoals water of een snelle sugarrush zoals een glaasje koude coca – cola. Wijn drink je omdat het net meer is dan dat.

Je drinkt het op die éné avond na een dag vol stevige vergaderingen. Troost. Je drinkt het op die speciale gelegenheid. Vieren. Je drinkt het met je geliefde. Liefde. Je drinkt het want je hebt wat te vieren. Geluk.

En zo kent wijn maar vier letters, maar de betekenissen zijn legio.

Al die betekenissen zijn mijn revue al meermaals gepasseerd. En hoe beter de wijn, hoe grootser de betekenis. Hoe dieper de betekenis. En hoe meer ik overtuigd raakte van hoe bijzonder het juiste glaasje wijn op de juiste gelegenheid extra kan smaken. Andersom overigens ook, maar dat terzijde.

Ik dook onder in de wereld der Wijnen. Die was waanzinnig. Waanzinnig interessant. En de wereld der Italiaanse Wijnen was net dat tikkeltje interessanter. Mijn achternaam verklaart veel, wellicht.

Het idee om een wijnhandel te hebben, om zelf mijn lievelingswijnen te kiezen en te verdelen begon te kriebelen. En op een dag voeg je gewoon daad bij het woord. Zo zit soms het leven in elkaar. Ik wil niet alleen mezelf het beste glaasje schenken, dat stukje extra troost bieden, dat beetje extra geluk creeëren, maar ook jullie.

Dus welkom. Welkom in deze vinoteca, zowel fysiek als digitaal. Waar onze Wijnen steeds, steevast en zonder twijfel bij eender wel gelegenheid in jullie leven passen. Waar het juiste advies erg graag wordt gegeven. Waar wij elke wijn zelf kiezen, zelf lusten. Waar wij elke wijn graag delen met jou.

Jou. Wij. Wijn.

4 letters, zoveel betekenissen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *