Over ons

“Don’t count years, lovers and glasses of wine”

Wij(n)

“Don’t count years, lovers and glasses of wine”, zegt men.

Een zegswijze die volgens mij fundamentele waarheden omvat. Wie ben ik? Maurizio Cappiello, born and bred in Limburg, maar met wortels in de mooie, warme laars van Europa. Na een leven in de bedrijfswereld, is het tijd om mijn passie te volgen. Van wijn genieten is dat zeker, maar mensen kwaliteitsvolle wijnen leren kennen is dat nog meer. Verrassend kwaliteitsvol, onbekend kwaliteitsvol. Kwaliteitsvolle rode en witte druppels, voornamelijk geïmporteerd uit de verre hak van de laars. Want daar waar mijn voorouders vandaan komen, ben ik doorheen de jaren verknocht geraakt aan de 2 druifsoorten die er het mooie weer maken: de Negroamaro en de Primitivo.

Deze druifsoorten zijn een belangrijk onderdeel van mijn, met zorg geselecteerd, assortiment. Een assortiment dat overigens ook uit andere druifsoorten bestaat, al zijn die wel allemaal van Italiaanse bodem.

Want dat is wat Vinoteca dell’ Arte wilt doen: kwaliteitsvolle, krachtige maar vooral Italiaanse wijnen aanbieden. Tijdens etentjes, degustaties, feestjes … you name it.

Geniet van onze wijnen, maar vooral: deel ze met vrienden, met familie, met naasten. Want dat is de kunst van het leven. De Arte in Vinoteca dell’ Arte.

Degustatie

Vinoteca dell’ Arte levert wijnen van Italiaanse wijnhuizen met een verhaal. Verhalen die ik ook bijzonder graag toelicht, onder het genot van een gevuld glaasje en een hapje die de aroma’s ondersteunt.

Tijdens zo’n degustatie wordt een selectie uit ons assortiment geserveerd, steeds in samenspraak met jou, als gastheer/gastvrouw. Want elk publiek is anders en daar speel ik graag op in.

Ik ben van mening dat veel zielen, veel vreugd brengen … maar idealiter beperkt een degustatie zich tot maximaal 20 personen om voldoende kwalitatief te blijven. Anderzijds, flexibiliteit hoort ook bij Vinoteca dell’Arte, en zodoende passen we ons aan elk formaat aan.

Voor vrijblijvende, extra informatie: contacteer Vinoteca Dell’Arte en ik ‘schenk klare wijn’

Meer info